Одржан состанок со Независниот синдикат на пожарникарите 15.2.2023

1 min read

Градоначалничката на градот Скопје Денела Арсовска, одржа работен состанок со претседателот на Синдикатот на пожарникарите, Тони Бошковски и генералниот секретар на Независниот синдикат на пожарникарите на Македонија Боби Вељаноски, на кој се разговараше за унапредување на условите на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје, за обуки и опрема за пожарникарите кои се неопходни за зголемување на нивната подготвеност за интервенции, како и за бројни други мерки неопходни за подобра функционалност. 

 

Пожарникарите се хероите на нашиот град, кои секогаш будно следат и брзо делуваат во заштита на нашата безбедност и сигурност. Правата на припадниците на бригадата се унапредија минатата година со исполнување на барањето бодувањето од правилник за утврдување на коефициент на плата, да се трансформира во бодување во колективниот договор, со што се заштитија законските права на скопските пожарникари.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

Трипуновски: Ковачевски и Николовски ги кратат субвенциите на земјоделците, од новиот модел бенефит ќе има само за големите фирми на земјоделци блиски до нив

Следно

ЕУ забрани продажба на дизел и бензиски коли од 2035

Latest from Blog