Нов социјален пакет за помош на социјално загрозените граѓани во Гази Баба

1 min read

Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски го објави новиот социјален пакет за помош на социјално загрозените граѓани од општината.

Општина Гази Баба ќе исплаќа паричната помош за социјално загрозени граѓани погодени од енергетската и финансиската криза како месечен надомест за месеците јануари и февруари 2023 година.

Во социјалниот пакет се опфатени две категории и тоа:

– Паричната помош за месечна субвенција за електрична енергија за социјално загрозени граѓани, жители на Општина Гази Баба. За оваа парична помош може да поднесат барање членови на домаќинства кои се корисници на парична помош од социјална заштита (гарантирана минимална помош).

– Месечна парична помош за корисници на пензија до најмногу 15.000,00 денари, жители на Општина Гази Баба. За оваа парична помош барање може да поднесат сите приматели на ниски пензии во висина до најмногу 15.000 денари, жители на Општина Гази Баба.

Линк до јавниот повик http://gazibaba.gov.mk/mk/javni-povici/javni-povici/aven-povik-za-dodelu…

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Мајка и син спасени од под урнатините 101 час по земјотресите во Туркије

Следно

(ВИДЕО) Тинејџер извлечен од урнатините по четири дена: „Пиев урина, тоа ме спаси“

Latest from Blog