Инекција која те напалува

1 min read

Ново истражување од престижниот Империјал колеџ во Лондон се фокусирало на функционирањето на хормонот наречен „киспептин“ кој може да се користи за третман на жени и мажи кои се снеможени заради нивната ниска сексуална желба. Научниците го сметаат како бонус пропратното откритие дека некои од учесниците после терапијата се чувствува и посекси.

Киспептинот е хормон кој делува како како „невромодулатор“ и функционира како еден вид разводна табла за други теелсни излачувања поврзани со сексот.

Тој игра голема улога во почетокот на пубертетот – оттука и клишето „напален како тинејџер/шипарица“ – и е поврзан со многу работи, од физички процеси до ментални феномени и сексуални обрасци.

Учесниците ги инјектирале со хормонот па им покажувале слики од сексуално привлечни луѓе. Во случај со машките, ја мониторирале нивната „пенилна ригидност“ 🙂

На глобално ниво, проблеми со либидото имаат 10% жени и 8% мажи.

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Америка уште рано блокирала мировен договор меѓу Украина и Русија

Следно

Општина Аеродром ќе донира финансиски средства за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Latest from Blog