Именуван е ВД директор на Управата за извршување на санкции, еве кого избра Владата

1 min read

Владата на Република Македонија ја одржа 120-та седница.

На седницата, Владата го прифати предлогот на Министерот за правда и за ВД директор на Управата за извршување на санкции, до изборот на нов директор, е именуван Јовица Стојановиќ.

Владата го прифати и предлогот на Министерот за правда, да се распише јавен оглас за именување нов директор на Управата за извршување на санкции, како што е образложено, согласно член 27, став (2) од Законот за извршување на санкции.

Стојановиќ е именуван за ВД директор на Управата за извршување на санкциите, откако на вчерашната владина седница беше разрешен директорот на Управата.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

ЕП ја повикува ЕК да отвори истрага за работата на комесарот Вархеји

Следно

Македонските фудбалери на 27. март против Фарските острови во Скопје

Latest from Blog