Има надеж за Канада

1 min read

Џенис Атвин, пратеничка во канадскиот парламент:

Се прашувам дали лидерот на опозицијата ќе го повлече она што го кажа и ќе се извини затоа што државната комисија за радиодифузија ја нарече „мала група привилегирани инсајдери блиски до премиерот“. И би го прашала да го дефинира поимот „WOKE“, би сакала да видам што има тој а каже за „разбуденоста“.

Пјер Полиевр:

Всушност, би сакал да го повлечам зборот, не е тоа мала туку голема група инсајдери. Голема бирократија која се шири и опфаќа премногу луѓе кои работат за неа. Ќе ги има помалку кога јас ќе бидам премиер, ќе имаат помала моќ и ќе имаат далеку помалку што да работат кога ќе ја вратам слободата на говорот на интернет.

А што се однесува до дефиницијата, WOKE има една и само една цел. Многу нијанси но само една цел: контрола! Woke е создаден за да се поделат луѓето по раси, родови, етницитети, религија, вакцинален статус и на секој друг можен начин кој постои за да се поделат луѓето во групи. Зошто? Затоа што така може да се оправда постоењето на таква држава која ги контролира сите тие групи. Доста е од WOKE, нам ни треба СЛОБОДА.

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Македонските фудбалерки со убедлив триумф го почнаа УЕФА квалификацискиот У19 турнир во Скопје

Следно

(ВИДЕО) Како маицата со коридор 8 на Артан Груби заврши во „360 степени“

Latest from Blog