Хебстрајт: Германија го честита чекорот напред за поставување на односите меѓу Белград и Приштина на нова основа

1 min read

„Ви честитам на овој исчекор за поставување на односите меѓу Србија и Косово на нова основа. Сега се работи за преземање на водечката улога за одржување и спроведување на договореното. Ќе бидеме со вас за да ја исполниме вашата европска перспектива“, напиша тој.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Циклонот „Фреди“ одзеде над 520 животи

Следно

Голем јубилеј: Половина век од отворањето на Лекторатот по македонски јазик во Париз

Latest from Blog