Градежни активности во Ѓорче Петров: Се работи на улицата „Христо Батанџиев“

1 min read

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски информира дека се реконструира улицата „Христо Батанџиев“.

– Во текот на предизборната кампања ги посетив граѓаните во централното подрачје на нашата општина, односно на ул. Христо Батанџиев, кои што со децении наназад имаа голем проблем со пристапната улица којашто се користи за пристап до нивните згради, односно домови. Тогаш ветив дека оваа уличка ќе биде една од приоритетните проекти кои што лично ќе се заложам да ги реализирам, поради тоа што улицата се наоѓа во срцето на Ѓорче Петров и не е во ред граѓаните кои живеат во овие згради се уште да газат во кал, информира Стојкоски.

Во моментов веќе се работи на крак на улицата Христо Батанџиев којашто е долг 70 метри и широк 6 метри, и истиот ќе биде тампониран и нареден со бекатон плочки во најбрз можен рок.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

ССМ најави кривична пријава против министерот за финансии Фатмир Бесими

Следно

„Книжевни рефлексии“: Прва дебата денеска во Институтот за македонска литература

Latest from Blog