Георгиевски: Создаваме модерни услови во образованието во општина Илинден

1 min read

Градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски го посети подрачното училиште во Бунарџик кое е во рамки на ООУ „Ристо Крле”, каде изминатиов период беа реализирани повеќе активности за подобрување на условите за одржување на наставата.

Георгиевски информираше кои активности биле реализирани во изминатиот период:

-Целосно ново партерното и хортикултурно уредување на училишниот двор кој подолго време беше запоставен;

-Поставени нови детски реквизити, лулашки;

-Поставен нов довод за вода;

-Набавена смарт табла за подобра настава.

Информатичката технологија е значаен сегмент во наставните програми и во таа насока Општина Илинден инвестираше во подобрување на условите за квалитетен образовен процес, каде изминатиов период:

-Набавени се 5 нови паметни смарт табли за повеќе подрачни училишта на ООУ „Ристо Крле“;

– Во Централното училиште во Кадино опремен е кабинетот по информатика со нови лаптоп компјутери, монитори, слушалки, на старите и дотраени училишни клупи заменети се со нови.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Премиерот на Албанија, Рама, во посета на Велика Британија

Следно

Мицкоски оствари средба со Бербок: Уставни измени под бугарски диктат нема да има, овој парламентарен состав нема мандат за тоа!

Latest from Blog

Кралот на неблагодарните

Планинарот Равичандар Тарумалингам е најден во озлогласената „смртна зона“ на Еверест, на околу 8.300 метри, каде