Гази Баба ќе дава субвенции за вградување на уреди за течен гас или друго алтернативно гориво

1 min read

Општина Гази Баба објави јавен повик за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на општината за вградување на уреди за течен гас/метан или друг вид на алтернативно гориво во возилата за 2023 година.

– Преку субвенции, општина Гази Баба на граѓаните ќе им врати до 50 отсто од трошоците за купен и вграден уред за погон на ТНГ, метан или друг вид на алтернативно гориво во возилото, но не повеќе од 18.000 денари без вклучен персонален данок на доход по возило. Персоналниот данок на доход е на товар на Општина Гази Баба, информира градоначалникот Бобан Стефковски.

Општина Гази Баба на ваков начин сака да им помогне на граѓаните да вградат уред за течен гас и други алтернативни горива во возилата, а целта е намалување на загадувањето на воздухот од возилата.

Граѓаните од Општина Гази Баба може да аплицраат на овој ЛИНК.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

SkyShowtime го прославува активирањето во Македонија со понуда за половина цена засекогаш

Следно

(ВИДЕО) Тројца убиени и петмина повредени при вооружен напад во универзитетски кампус во Мичиген, САД

Latest from Blog