Донесена одлука: Второто полугодие ќе започне на 23 јануари

1 min read

Владата на Република Северна Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Забрани во Авганистан: Нема салони за убавина, девојки не смеат да работат во трговски центри

Следно

Дождот е најдобра мерка на власта за воздухот

Latest from Blog