Сочно јадење на кое најголемите гурмани нема да можат да одолеат.
Потребни состојки:
6 печени пиперки (црвени или зелени, без семки)
250 г кисела павлака
150 г павлака за готвење
1 јајце
1 лажица масло или путер
сол и црн пипер по вкус
малку магдонос за декорација
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 200 степени. Исчистете ги пиперките од семките и наредете ги во плех за печење премачкан со масло.
Одделно соединете ја павлаката, кајмакот и јајцето, потоа додадете малку сол и бибер и добро измешајте.
Прелијте ја подготвената смеса врз пиперките. Печете околу 20 минути во рерна претходно загреана на 200 степени.
На крај, посипете го садот со сечкан магдонос.
Извор: kurir.mk