Новата велосипедска патека на булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ претворена во паркинг

1 min read

Булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ доби нова велосипедска патека, која веднаш беше „пренаменета“ во бесплатен паркинг од страна на возачите на автомобили.

– Имајќи ги предвид досегашните искуства со постоечките вело ленти во градов (бул. Св. Климент Охридски, Центар, ул. Московска, Тафталиџе, ул. Борис Сарафов, Ѓорче Петров и други), кои поради големиот простор помеѓу две заштитни столбчиња, овозможуваат косо паркирање возила на велосипедската лента, евидентно е дека надлежните не водат сметка за лошите/нефункционални пракси од минатото и истите ги повторуваат, реагираат од „НаТочак“.

Од „НаТочак“ побараа реакција од надлежните служби за решавање на проблемот.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Макрон смета дека е неопходна реформа на пензискиот систем во Франција

Следно

Народниот фронт за ослободување на Тиграј повеќе не е терористичка група во Етиопија

Latest from Blog