Чизкејк на њујоршки начин: Најпознатиот колач со сирење кој се топи во уста

1 min read

Потребно е:

За кората:

200 гр мелен бисквит
100 гр стопен путер

За филот:

600 гр крем сирење
200 гр шеќер
3 јајца
250 мл слатка павлака
1 лажица екстракт од ванила

Подготовка:

Направете кора од мелени бисквити и путер. Се матат крем сирењето со шеќерот, се додаваат јајцата едно по едно, па кремот и ванилата. Прелијте ја кората и печете во загреана рерна на 160 степени околу еден час. Вашиот чизкејк е готов. Добар апетит!

Извор: kurir.mk

Претходно

ВИДЕО: Нов проект на ДаКапо бенд – слушнете ја нивната „Казна“

Следно

Во судир на возови во Источна Индија загинаа најмалку осум лица

Latest from Blog