Аргентинска вечер“ во Limak Skopje Luxury Hotel – спој на аргентински специјалитети со звуците на тангото

April 4, 2023
1 min read

Limak Skopje Luxury Hotel подготвува ново гастрономско изненадување за сите трагачи по нови и автентични вкусови. На 7 и 8 април 2023 година во Limak Skopje Luxury Hotel, ќе се одржи настанот „Аргентинска вечер“ каде посетителите ќе можат да уживаат во традиционалната аргентинска храна, приготвена по автентични рецептури, кои потекнуваат од аргентинската кулинарска традиција.

Посетителите ќе можат да ги вкусат автентичните аргентински специјалитети од менито „Буенос Аирес“, подготвени од искусниот главен готвач на хотелот и од неговиот тим. Ова мени е базирано на специјалитети од телешко месо, што е карактеристично за аргентинската кујна. Имено, Аргентина е најголем потрошувач на црвено месо во светот како резултат на неговата големата застапеност во исхраната на Аргентинците. Аргентинската магија преточена во автентични вкусни рецепти ќе биде збогатена со врвните вина на најголемата македонска винарница „Тиквеш“.

Аргентинскиот дух ќе биде дополнително зачинет со енергичното аргентинско танго, кое ќе го изведат дел од танчерите учесници на меѓународниот маратон во танго, кој ќе се одржува во Limak Skopje Luxury Hotel.

Аргентина или сребрената земја има автентична кујна чија основа потекнува од шпанската и италијанската кујна. Во неа, во голема мера се застапени телешкото месо и тестенините. Аргентинците се познати и по производство и консумација на вино и се петти најголем производител на вино во светот.

„Аргентинската вечер“ ќе се одржува на 7 и 8 април 2023 година со почеток од 19:30 часот, а сите заинтересирани можат да добијат повеќе информации во Limak Skopje Luxury Hotel.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

AUTO SHKOLLA BEKO

MATINA DENTAL CLINIC

Претходно

Германија ја повика Русија да престане да поставува мини во Украина

Следно

Земјотрес ја погоди Анталија, нови потреси по ужасната трагедија во Турција

Latest from Blog

Крофнички од тиква

Толку меки со боја на дукат. Состојки: 450 грама излупена тиква (печена) 250 мл млеко 450 грама брашно 20 грама квасец 2 лажици шеќер прстофат сол 50 грама суво грозје (потопете го

Бојковска: Платите на наставниот кадар ќе растат, а науката ќе биде главен приоритет во 2026 година

Кои се главни приоритет во новиот буџет во секторот образование, дали ќе има зголемување на платите на наствниот кадар како и за многу други прашања ја прашавме пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Драгана Бојковска.

Божиновска: Три децении партнерство со УНДП – двигател на клучните реформи во Македонија

Министерката за енергетика, рударство и минерални суровини Сања Божиновска присуствуваше на одбележувањето на 30-годишнината од присуството на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Македонија, оценувајќи дека ова партнерство е едно

„Комуналец“ почна голема акција за разубавување на центарот на Прилеп

ЈКП „Комуналец“ – Прилеп започна со активности за хортикултурно преуредување на зеленилото и украсните растенија во околината на Градскиот саат, една од најфреквентните локации во централното градско подрачје. Од претпријатието информираат дека,
Go toTop