Состојки:
- 250 грама брашно
- 50 грама какао во прав
- 1 кесичка прашок за печиво
- 200 грама кристал шеќер
- 50 грама чоколадни топчиња или темно чоколадо (сечкано или рендано)
- 2 цели јајца
- 100 мл масло 250 мл млеко
Подготовка:
Во голем сад измешајте ги сувите состојки: брашното, какаото, прашокот за печиво и шеќерот.
Во посебен сад изматете ги јајцата, млекото и маслото. Постепено додавајте ја течната смеса во сувите состојки и мешајте додека не се добие хомогена смеса. На крај додадете ја сечканата чоколада или локоладните топчиња.
Распоредете ја смесата во калапи за мафини и печете на 180°C околу 20–25 минути, или додека не се испечат.
Послужите ги топли.
Извор: kurir.mk