ПРОЈА СО АЈВАР: Се прави брзо, а е уште повкусна ако се остави еден ден

October 19, 2025
1 min read

Состојки:

400 мл вода
100 мл масло
1 лажичка сол
5 лажици ајвар
300 г пченкарно брашно
150 г бело брашно
1 прашок за пециво

Подготовка:

Измешајте вода, масло, ајвар, сол, додадете брашно и прашок за пециво. Измешајте и истурете во плех за печење, или во тенџере или во калапи. Печете на 200 степени околу 25 – 30 минути.

Извор: kurir.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

MARKETING

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2025

Претходно

До 13 часот излезеноста 20,12 отсто

Следно

Комо знае како против Јувентус (ВИДЕО)

Latest from Blog

Израел: Започнавме серија напади врз терористички цели во Газа!

Израелската војска претходно изведе воздушни напади во јужниот град Газа, Рафа, откако нивните трупи се нашле под оган во област зад официјалната линија на повлекување. Како одговор на очигледното кршење на договорот

Еве како се одредува цената на златото

Неговата цена не е фиксна и постојано се менува во зависност од пазарните услови, понудата, побарувачката и глобалните настани. Но, кој навистина ја одредува вредноста на златото и како се пресметува неговата

Видео: Крокодил залутал во базен од луксузен хотел во Австралија

Фотографиите и видеата објавени на интернет во текот на викендот прикажуваат крокодил како нурка во базенот на луксузен хотел во североисточна Австралија, додека гостите се релаксираат на сонце само на неколку метри оддалеченост.
Go toTop