Ремзи често нагласува дека неговите јадења се фокусираат на квалитет и вредност и често дава совети за нарачка и добивање вредност за парите. Но, се чини дека еден француски ресторан добил контрапрепорака.
Во разговор за „LADBible“, Ремзи објасни дека неодамна бил на југот на Франција каде што неговата сопруга Тана го прославила својот роденден.
220 евра за јастог
„Седевме во хотел во Кан, а таа јадеше јастог затоа што обожава јастог. Тоа е уживање, нејзин роденден е“, рече тој, а потоа додаде со воздишка: „220 евра за јастог.“
Очигледно доста изненаден од цената, готвачот продолжи: „Не сум скржав и не сум штедлив, никогаш не ја доведувам во прашање сметката. Но, 220 евра, што по ѓаволите се случува?“
„Да знаеше мајка ми за ова, ќе ме претепаше“
Неговата сопруга не можела да ја изеде целата порција, па Ремзи ѝ помогнал бидејќи, вели тој, не можел само да седи таму и да го пушти скапиот јастог да се потроши.
„Да чуеше мајка ми дека сум платил 220 евра за јастог на југот на Франција, ќе ме претепаше. Таа не троши толку многу за намирници за еден месец“, вели Гордон.
Сепак, тој истакнува дека ако нешто е скапо за некого, тогаш не треба да го нарачува.
Извор: Индекс.хр
Извор: vecer.mk