Хамилтон во базата на Ферари: Многу сум среќен што денес го исполнувам мојот сон

January 20, 2025
1 min read

Седумкратниот светски шампион во Формула 1, Луис Хамилтон денеска ја објави својата прва фотографија од базата на Ферари во Маранело. Британецот е во костум, пред легендарниот модел на Скудерија Ф40 и пред зградата до патеката „Фиорано“, која Енцо Ферари ја користеше како резиденција при тестирањето таму.

-Има денови што знаете дека ќе ги паметите засекогаш и денес, мојот прв ден како возач на Ферари, е еден од тие денови. Имав среќа да постигнам работи во кариерата за кои мислев дека се невозможни, но дел од мене отсекогаш сакал да се натпреварува во црвено. Многу сум среќен што денес го исполнувам овој мој сон. Денес започнуваме нова ера во историјата на овој култен тим и едвај чекам да видам каква приказна ќе напишеме заедно, сподели Хамилтон на Инстаграм.

Утрото Хамилтон се сретна со тимот со кој ќе работи, а за денеска е закажана и работа во симулатор, а тестот на Фиорано со болидот Ф1-75 најверојатно ќе биде во среда.

Извор: kurir.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

MATINA DENTAL CLINIC

AUTO SHKOLLA BEKO

Претходно

Палестинците во Газа наидоа на масовни разурнувања при враќањето во своите домови

Следно

Туркије, по 12 години, повторно го отвори својот Генерален конзулат во сириски Алепо

Latest from Blog

Фото: Бикините на Дуа Липа

Партнер на оваа егзотична дестинација и е момчето Калум Тарнер. На радост на фановите Липа своите следбеници на социјалните мрежи редовно ги информира за дневните активности. Според фотките може да се забележи дека

Ова се напаѓачите кои се опција за Ливерпул место повредениот Исак, на списокот и еден Србин!

ФОТО: FC Liverpool/FB Сега веќе и дефинитивно е јасно дека Ливерпул ќе мора подолго време без повредниот Александер Исак. Па така се наведува дека има седум потенцијални напаѓачи како негова замена кои

Божиќен куглоф

Почестете се себеси и вашите најблиски, во овој посебен период, со овој многу едноставен но вкусен куглоф. Состојки: 150 грама интегрално брашно 80 грама густин 50 грама мелени бадеми 1 прашок за
Go toTop