Семејството што не се продаде за 50 милиони долари

1 min read

На снимка од дел од предградието Квејкерс хил се гледа еден голем зелен плац сред бескрајните редови новоизградени речиси идентични куќи. Имотот е во сопственост на семејството Замит кое одбива да го продаде без разлика милиони австралиски долари што се понудени за плацот.

Се работи за плац од 2 хектари (20.000 м2) на кој агентите проценуваат дека би можеле да се изградат меѓу 40 и 50 куќи, а секој блок за куќа од по 300 м2 веројатно би се продал за милион долари.

Замиотви објаснуваат дека до пред наездата на инвеститори и градежници целата област била земјоделско земјиште со спорадично по некоја куќа.

Причината зошто не продаваат е затоа што не сакаат да се стискаат и им се допаѓа ширината што ја имаат.

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Македонската филхармонија остро реагира: Неуспешен дефокус од вистинските случувања со Филхармонија

Следно

Турскиот претседател Ердоган најави зголемување на платите во јавниот сектор за 45 отсто

Latest from Blog