Galileo - Page 55

Lajme per teknologji

Inspirohuni nga histori suksesi në Akademinë Kreative më 21-22 Tetor në qytetin e Durrësit

Jeni një ëndërrimtar kreativ me një ide apo një sipërmarrës i ardhshëm? Akademia Kreative e cila do të organizohet në qytetin e bukur Durrësit në datat 21-22 Tetor është një shans i artë për tu inspiruar nga histori suksesi dhe takuar njerëz të rinj dhe partnerë potencialë për biznesin tuaj. ICTSMedia, në kuadër të projektit

Uplift Albania, një akselerator për startupet inovative të rajonit

Ashtu si ekonomia në përgjithësi, komuniteti i startupeve në Shqipëri ka hasur vështirësi të gjejë hapësirën e nevojshme për tu rritur dhe zgjeruar. Startupet shqiptare të shndërruara në kompani dhe që kanë arritur njohje dhe sukses ndërkombëtar janë të pakta me qasjen tradicionale ndaj biznesit që mbetet predominuese në Shqipëri. Ngjarje si gara mbarëkombëtare në

AKEP do të hetojë cilësinë e shërbimeve të operatorëve celular

Tre kompanitë celulare në vend do të testohen për cilësinë e shërbimeve që ofrojnë tek konsumatori. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare njoftoi se po kërkon aktualisht operatorin që do të udhëheqë fushatën e monitorimit për cilësinë e shërbimit për gjithë territorin e Shqipërisë dhe që më pas do të hartojë dokumentin përkatës. Referuar specifikimeve

Evropa hidhet në aksion për të rregulluar monedhat virtuale

Komisioneri Evropian i financave premtoi ditën e Marte se Unioni do të propozojë rregulla të reja për monedhat virtuale, një përgjigje e cila vjen si reagim i planeve të Facebook për të prezantuar Libra të cilin Bashkimi Evropian e sheh si kërcënim për stabilitetin financiar. Franca dhe Gjermania kanë thënë se Libra mund të kufizojë

Windows 10 sjell thirrjet telefonike të Android në kompjuter

Funksioni për thirrjet telefonike në aplikacionin Your Phone në Windows 10 ka mbërritur. Microsoft lëshoi një version të Windows 10-ës për testuesit beta në “Fast Ring” i cili përmes aplikacionit Your Phone bën të mund realizimin e thirrjeve telefonike nga kompjuteri. Ajo që ju duhet është një telefon me Android 7.0 Nougat ose më shumë,

AMA: 80% e popullsisë ka akses në transmetime dixhitale

Finalizimi i procesit të digjitalizimit në qarqet Tiranë dhe Durrës, çon në pesë numrin e qarqeve në rang vendi, ku tashmë janë mbyllur transmetimet analoge. Me kalimin në transmetimet numerike në këto qarqe, ku është përqendruar numri më i madh i banorëve, rreth 80% e popullsisë tashmë ka akses në transmetimet digjitale. Përmes kësaj teknologjie,

Microsoft do të lidhë në internet 40 milionë njerëz deri në 2022

Nga viti i kaluar pothuajse gjysma e popullsisë së botës është në internet. Ndërsa është një arritje pozitive, problemi është se miliona njerëz janë ende pa akses në internet. Iniciativa Airband e Microsoft ka rritur përdorimin e internetit në Amerikë dhe tashmë kompania do ta aplikojë këtë medotë edhe në Afrikë, Amerikën Latine dhe Azi.

Apple iOS 13 shfaq problem me karikuesat wireless

Apple iOS 13 ka pasur një lançim të tmerrshëm. Jo vetëm që pati probleme me sigurinë, por pati tre përditësime të ngutshme brenda dy javësh. Dhe tani, pronarët e iPhone-ve të rinj që përdorin këtë sistem operativ kanë një problem të cilin duhet ta dinë. ChargerLab ka zbuluar që Apple po zvogëlon performancën e karikuesve

AKEP i dorëzon Telekom Albania frekuencat 800Mhz

Kryetari i Këshillit Drejtues të AKEP, Z. Ilir Zela priti në një takim përfaqësues të shoqërisë Telekom Albania sh.a, të kryesuar nga Drejtor i Përgjithshëm  Z. Emil Georgakiev,  lidhur me dorëzimin e Autorizimit Individual për përdorimin e frekuencave 800 MHz. Në përfundim të procedurave të tenderit dhe në zbatim të vendimit të Këshillit Drejtues të

1 2 3 62