Galileo - Page 43

Lajme per teknologji

AKEP, ja domainet .al që duhet tu përditësohen të dhënat

AKEP administron Domain-in “.al” bazuar në pikën k) të nenit 8 të Ligjit Nr. 9918 datë 19.5.2008 “Për komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë” i ndryshuar. Në zbatim të përcaktimit të mësipërm ligjor, AKEP ka miratuar Rregulloren Nr. 2 datë 21.02.2008 “Për regjistrimin dhe administrimin e emrave të domaineve nën “.al”” e ndryshuar, e cila gjendet e

Google ka krijuar deepfake për të luftuar deepfake

Google ka publikuar një databazë me 3,000 video deepfake të cilat përdorin inteligjencën artificiale për të kombinuar fytyrat e njerëzve dhe shfaqur ato duke thënë diçka që nuk e kanë bërë me të vërtetë. Videot janë të aktorëve dhe përdorin disa mjete të ndryshme për të kombinuar fytyrat e tyre. Gjiganti i kërkimit shpreson se

Tesla do të zgjerohet në Ballkan vitin e ardhshëm

Shefi i kompanisë Tesla, Elon Musk, ka zbuluar planet e kompanisë për zgjerim në Evropë, duke përmendur edhe dy vende të Ballkanit, Serbinë dhe Kroacinë. Kompania që merret me prodhimin e veturave elektrike planifikon të fillojë zgjerimin në Evropë, në fillim të vitit të ardhshëm. “Shpresojmë të hapim në Sllovaki, Kroaci, Serbi dhe pjesën më

Çel dyert Tirana Tech Open 2019

Me një gamë të gjerë aktivitetesh, Tirana Tech Open 2019 çeli sot ditën e parë, të një aktiviteti shumëdimensional në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe Inovacionit. Gjatë 3 ditëve, Expocity Albania do të jetë pikëtakimi për të gjithë të pasionuarit e teknologjisë. Aida Lutaj, CEO i Expocity Albania, tha për “Monitor” se Tirana Tech

ARKEP: Numrat Z-Mobile do të kalojnë në Telekom

Bordi Drejtues i ARKEP në mbledhjen e me mbajtur sot, ka marrë vendim që numeracioni i cili është aktualisht në dispozicion për nevoja të operatorit virtual “Dardafone.net”, pas kalimit të periudhës tranzitore, t’i kalojë për përdorim operatorit Telekomi i Kosovës. Sipas ARKEP, pas analizimit të situatës së krijuar si rezultat i mos vazhdimit të raportit

Kapet në flagrancë me 200 iPhone dhe Samsung në Rinas

Autoritetet doganore kanë kapur në Rinas 184 celularë kontrabandë, të markës ‘iPhone’ dhe ‘Samsung’. Strukturat e Hetimit Doganor, gjatë kontrollit të ushtruar në terminalin e pasagjerëve të linjës Stamboll- Tiranë, arrestuan në flagrancë shtetasin me iniciale K.B, për veprën penale  “Kontrabandë me mallra të tjerë”, parashikuar nga neni 174 i Kodit Penal. Vlera e detyrimit

AKEP njofton përdorimin prefiksit ndërkombëtar të Kosovës për thirrjet nga Shqipëria

Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare të Republikës së Kosovës (ARKEP), më datë 3 Shtator 2019 ka njoftuar zyrtarisht BEREC (Grupi i Rregullatorëve Evropianë të Komunikimeve Elektronike) dhe Autoritetet Kombëtarë të Rregullimit të Komunikimeve Elektronike, përfshirë AKEP, mbi implementimin efektiv të kodit telefonik (prefiksit ndërkombëtar) të Kosovës të alokuar nga ITU (Unioni Ndërkombëtar i

1 2 3 44