Galileo - Page 101

Lajme per teknologji

Yahoo na kujton se ekziston duke ridizajnuar logon

Yahoo nuk është ajo kompania e famshme që të gjithë e njihnin dikur. Edhe pse popullariteti i ka rënë deri në një hiç në dekadën e fundit, ende sillet aty dhe kompania na e kujtoi se nuk ka thënë fjalën e fundi duke ridizajnuar logon. Logoja e re duket si një fillim i për kompaninë

Google fiton “të drejtën për tu harruar”

Google fitoi betejën në gjykatën më të lartë Evropiane ditën e Marte për “të drejtën për tu harruar” pasi nuk kishte hequr të lidhje në motorin e kërkimit që të çonin në të dhëna personale. Autoritetet Franceze kërkuan që lidhjet në fjalë të hiqeshin në mbarë botën dhe jo vetëm në Francë për rastet e

Viza elektronike për të huajt – Projektligji hidhet për konsultim publik, do të nxisë turizmin e vizitorët në vend

Ministria e Brendshme ka shpallur për konsultim publik disa ndryshime në “Për të Huajt”, përmes të cilit synon krijimin e mekanizmave të nevojshëm për lëshimin e vizave elektronike online dhe lehtësime në politikën e punësimit të të huajve në vend. Në terma praktikë, çdo i huaj që ka marrë një herë vizë hyrëse në Shqipëri,

50% e rezervës ku do të mbështetet Libra përbëhet nga dollari Amerikan

Dollari Amerikan do të përbëjë 50% të monedhave tek të cilat do të mbështetet kriptomonedha e Facebook, Libra, krahas Euros, Yenit, paundit Britanik dhe dollarit të Singaporit. Monedha Kineze Yuan nuk do të përfshihet dhe mendohet të jetë një prej arsyeve për të marrë miratimin e autoriteteve Amerikane të cilat kanë shprehur shqetësime për fuqizimin

Facebook mbyll dhjetëra mijëra aplikacione

Facebook tha se ka mbyllur me dhjetëra mijëra aplikacione si pjesë e një hetimi që ka nisur në kuadër të skandalit Cambridge Analytica. Aplikacionet e mbyllura ishin nga 400 zhvillues. Facebook tha se jo të gjitha aplikacionet përbënin kërcënim për përdoruesit. Kompania u vu nën presion të lartë në 2018-ën pasi u zbulua se Cambridge

Samsung publikon udhëzime sesi të kujdesin për Galaxy Fold

Samsung shtyu në Pranverë debutimin e Galaxy Fold për të adresuar probleme me njësitë e dëmtuara në duart e analistëve. Në IFA kompania solli një Fold më të fuqishëm por gjiganti i teknologjisë beson se përdoruesit duhet të kenë ende kujdes gjatë përdorimit të tij. Samsung ka publikuar një video e cila tregon kujdesin e

1 99 100 101