Opinione - Page 37

Terroristët iranianë, turku trafikant dhe konsulli meksikan!

Nga Flamur VezajOperacionet operative me qellime terroriste te sherbimeve te huaja sekrete arrijne edhe ne Shqiperine e vogel! Kjo doli gjate konferences se drejtorit te policise dhe shefit te antiterrorit, te cilet ndryshe nga heret e tjera dolen pa prokurorin e ceshtjes! Kjo per shkak se prokurori Eugen Beçi u shkarkua me argumentin e “fotos”

Hungari 1956 dhe Jugosllavia…

Sa herë afrohet 23 tetori hungarez, unë nis e gërmoj në arkiva, në botime dhe analiza për këtë ngjarje të 1956-s. Më kishte mbetur peng se cili ishte roli i Jugosllavisë dhe i Josif Broz Titos në ato ngjarje? Cilat kanë qenë veprimet e hapura dhe cilat manovrat e fshehura? Sa herë që kam kaluar

Si të menaxhojmë ‘Jo’-në e 18 tetorit?

‘Jo’-ja e papritur dhe e diskutueshme e Këshillit Evropian ka ngritur me të drejtë dallgë zhgënjimi, debatesh dhe polemikash të shumta në Shqipëri, Evropë e më gjerë. Sepse në fakt, gjithandej pritej një “Po” e kushtëzuar si ajo gjermane. Me avantazhin e përvojës mbi 20-vjeçare diplomatike lidhur me këtë kryetemë problematike në Berlin dhe në

Burrat shkatërrimtarë të historisë

Burrat shkatërrimtarë mund të përcaktojnë fatin e ushtrive, bizneseve dhe shteteve. Pa përjashtim, shkattërrimet që ato sjellin janë gjithmonë problemi i dikujt tjetër. Kjo është pikë për Johnsonin, se me shumë mundësi historia do të thotë: “Ai dhe ai vetëm bëri ndryshimin”. Nga Nick Cohen  Udhëheqja e fokusuar në vetvete dhe e papërgjegjshme tregon shumë

Çmimi i lartë i tradhtisë së Donald Trump-it

Braktisja e forcave kurde në Sirinë veriore ka përforcuar dyshimet tashmë ekzistuese në rajon dhe kudo në botë mbi faktin nëse Shtetet e Bashkuara mbeten një aleat i besueshëm. Këto dyshime kanë baza të forta, sepse izolacionizmi që shoqëron këtë lëvizje mbështetet gjerësisht edhe nga publiku amerikan. Autor: Richard N. Haass Ekzistojnë disa arsye pse vendimi

Umberto Eco: Idiotët dhe shtypi i përgjegjshëm

Ju lutem mbani parasysh që ideja ime për idiotët nuk kishte konotacione negative. Askush, me pak përjashtime, nuk është idiot për nga profesioni, por dikush që është bakall i shkëlqyer, mjek i shkëlqyer, apo një punonjës banke i shkëlqyer, mund të thotë disa broçkulla për gjëra që as nuk i njeh dhe as nuk i

“Sabotatori i heshtur” dhe mërzia e parakohshme shqiptare

Vështirë të gjeje më shumë evropianë buzërrudhur mes vetes së tyre, për një vendim negativ mbi Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, sesa të premten e shkuar. Zakonisht kjo zonë e kontinentit ka marrë aq kohë dhe vend në tryezat e Bashkimit Evropian, sa duhet për veshur pallton ose për të pastruar tavolinën nga pjatat bosh.