Opinione - Page 29

Disa fjalë për rezultatet e testit PISA, çka duhet bërë…

Meqë arsimi u bë lajm në Kosovë (si rrallëherë), meqë të gjithë folën, disa fjalë për rezultatet e PISA… E kam thënë dhe do të vazhdoj ta them, shkolla jonë (sistemi ynë arsimor) dëmton seriozisht shëndetin, vret talentin dhe kreativitetin, shkatërron kuriozitetin e nxënësve dhe lëndon potencialin e tyre akademik. Si rezultat i kësaj qasjeje

Mbrojtja e harruar e të drejtave njerëzore

Për kurdët heroikë të betejës kundër ISIS-it e sot të braktisur në kthetrat e Erdoganit, kemi harruar. Harresë e plotë mbi qindra mijëra civilë sirianë të asgjësuar nga Assadi Nga Pierluigi Battista Kujtimi e paditja e dhunimeve sistematike të të drejtave njerëzore në botë duket se tashmë është kthyer në një ushtrim prekës, një thirrje

LDK po bën politikë, pse VV nuk po i kundërpërgjigjet

LDK po bân politikë, sepse do me e nxjerrë maksimumin nga koalicioni. E drejtë. Po pse VV-ja psh. nuk i kundërpërgjegjet me politikë të barasvlefshme, tuj i shkelë “vijat e kuqe”, që kish me e determinu sjelljën e LDK-së? Do të ishte po aq e drejtë. Shumë njerëz në Kosovë partitë politike i shohin ose

Manipulimi i Edi Ramës për t’i ikur përgjegjësisë

Shumë njerëzve u ka bërë përshtypje përdorimi nga Edi Rama i shprehjes “pabesi e natyrës” në mesazhin e parë të ditës së tërmetit. Personalisht më bëri të qesh hidhur, por edhe më futi në reflektim. Qesha duke thënë me vete se edhe në këtë rast ky njeri, që nuk mund të komunikojë veçse në mënyrë

Sot nuk është koha për të kërkuar audiencë…

Gjëja e fundit që ka nevojë publiku këto ditë janë tonet alarmiste, klithmat dhe shqetësimet e tepruara që vijnë përmes ekranit. Sot më shumë se kurrë në studiot televizive kërkohet qetësi, kthjelltësi, aftësi për të parë tablonë e përgjithshme dhe për të mos zmadhur gjethen deri në atë pikë sa të mos shikohet pylli.Sot më

Pinokë të ndyrë! Morali juaj është korruptiv

Nuk mund të na ndalojnë të mendojmë! Shkruan: Artan Fuga Ka ca njerëz, unë dyshoj shumë te ata, qëhiqen si ruajtësit e moralit publik. Na thonë që mos debatojmë për asgjë, tëmos arsyetojmë për asgjë se çfarë nuk kemi bërë mirë, ose kemi bërë keq, e qëna kanë shtuar dëmet në njerëz dhe materiale. Të

Tërmeti duhet ta varrosë “kufomën politike” të Sali Berishës

Ndërsa valët sizmike kanë zënë e rrallohen, Shqipëria po nis të përballet me pasojat e vërteta të katastrofës natyrore, duke u përballur me tre probleme madhore, me çertifikimin e bilancit të dëmeve, me urgjencën e strehimit të përkoshëm dhe mbi të gjitha, me menaxhimin politik të krizës. Së pari, Qeveria duhet të kërkojë ndihmë të

Rama me lopatë në gërmadha, media me shampanjë në luks

Në mendjen time, ky ishte titulli punues i skriptes së kësaj interviste. Sapo e kisha parë ketë intervistë, një mundim i madh më kaploj. Mu dash pak kohë të bëjë sens nga çfarë pashë. E gjithë skenografia është e dizajnuar ashtu që të projektoj një skenë emocionale ku qëllimi është të portretizohet Kryeministri në thellësi