Opinione - Page 2

Kryeministër shqiptar, pse jo?

Mbase, ideja për “KRYEMINISTËR TË PARË SHQIPTAR”, nuk do të duhej të kuptohet si trofe që e bën më të suksesshëm vrapin politik të një partie të vetme. Por, përkundrazi – maratona shqiptare në Maqedoni do ta kishte kuptimin e vet të plotë vetëm nëse garën e tyre me maqedonasit e bëjnë duke listuar edhe

Diaspora të jetë zëri i arsyes politike

Diaspora e Kosovës dhe Shqipërisë mbase së bashku mund ta zhvillojnë diplomacinë ekonomike. Duke qenë si dy shtete që përbëjnë një nyje rajonale dhe jo larg shteteve të qendrës së Evropës dhe Azisë, e bëjnë më të lehtë fuqizimin e diplomacisë ekonomike dhe thënë më thjeshtë tërheqjen e investitorëve nga jashtë. Zëri i diasporës të

Marrëveshja pa nguti politike me Serbinë do të krijonte një stabilitet politik, impakt të menjëhershëm ekonomik

Zhvillimiekonomik në 20 vitet e fundit nuk mundë të themi se ka ngecur në tërësi, ajopati një zhvillim por shumë të ngadaltë, si rrjedhojë është krijuar edhe përceptimise gjithqka shkoi huq.                                 Programet e qeverive në vazhdimësi kanë qenë jokoherentebazuar në zhvillimet në vend, në rajon, BE dhe më gjërë, gjithnjë duke u bazuarnë Ofertën

Ftesa për BASHKËJETESË dhe KRYEMINISTRI SHQIPTAR

Në aspektin sociologjik janë trajtuar me decenie strukturalizmi dhe individualizmi si trajtesa për rolin dhe fuqinë e njeriut në shoqëri, por në asnjë moment nuk mohohet çështja e njeriut si qenie sociale apo shoqërore. Në çdo periudhë kohore njeriu ka bashkëvepruar me forca dhe faktorë të ndryshëm me qëllim të avansimit të pozitës dhe mirëqenies

Diasporë mirësevjen në atdhe!

Transporti ajror është mënyra më e shpejtë dhe e sigurtë e lidhjes së Kosovës me diasporë, tregjet rajonale dhe ndërkombëtare. Rifillimi i fluturimeve ajrore është pjesë e rëndësishme e planit për rimëkëmbjen ekonomike të vendit pas Covid-19. Në bashkëpunim me të gjitha institucionet si Autoritetin e Aviacionit Civil, Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, kompanitë

Tarifa është instrument, jo qëllim

Tarifa, ne vetevete, eshte instrument ne funksion te nje qellimi, qofte ai ekonomik apo politik, jo qellim ne vete. Per t’u realizuar qellimi, duhet te ekzistoje nje platforme, koncept apo te pakten ide e qarte e serioze dhe mjetet per ta realizuar ate. Varesisht nga platforma dhe rrethanat gjykohet edhe nevoja per kete tarife. Ne

Marrëveshje finale në mes të Kosovës dhe Serbisë do të ketë vetëm kur të ripërcaktohen kufijtë në mes të dy vendeve

Ashtu si qeveritë e kaluara edhe kësaj qeverie fatin do t’ia përcaktojë dialogu me Serbinë. Ashtu si edhe qeveritë e kaluara edhe kjo në raport me dialogun qëndrimet i kanë të njëjta, krejtësisht brenda kornizave të deritanishme të të menduarit dhe vepruarit. Edhe kryeministri aktual, si ata para atij, edhe pse foli kundër shkëmbimit të

Të vendosish të bësh histori apo vetëm të flasësh

Kjo është pyetja që duhet t’i bëjë një politikan vetës. Të bësh një xhiro dhe të pyesish qytetarët se si po jetojnë, do marrësh përgjigje nga më të ndryshmet dhe interesante, por parasegjithash përgjigjen e parë do ta marrësh politike.  Ta bësh pyetjen se a do të kishe dëshirë të kesh edhe një nënshtetësi të