Maqedoni - Page 222

Sela: Zgjedhje më 12 prill, Aleanca për Shqiptarët e gatshme për kompromis

Shkup, 1 nëntor 2019 (POST) – Për ne 12 prilli është datë për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, ndërsa deklarata e sotme e kryeministrit Zoran Zaev se lihet mundësi për çfarë do ndryshime për shkak të ratifikimit të Protokollit për pranimin e vendit në NATO, vetë, tregon se pushteti ka frikë nga zgjedhjet, ka thënë

Mobilizohen Ministritë resore dhe shërbimet e inspektimit për aksion të shpejtë të përbashkët kundër ndotjes së ajrit

Shkup, 1 nëntor 2019 Seanca e sotme koordinative, e kryesuar nga zëvendëskryetari i Qeverisë dhe ministër i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, në koordinim me ministrin e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini dhe ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski, u konvokua për shkak të gjendjes alarmante me ndotjen e

Oda ekonomike e përshëndet vendimin qeveritar për prolongim të tatimit progresiv

Shkup, 1 nëntor 2019 (POST) – Oda ekonomike e Maqedonisë e përshëndet vendimin e Ministrisë së Financave për anulimin e zbatimit të Ligjit për tatim të ardhurave personale, si shembull pozitiv për marrje parasysh të kërkesave të bashkësisë së biznesit. “E përshëndesim vendimin sidomos për shkak se është rezultat i analizave të bëra edhe nga

KSHPK ka përcaktuar parregullsi në furnizimin publik për material zgjedhor të KSHZ-së

Shkup, 1 nëntor 2019 (POST) – Komisioni Shtetëror për Parandalim të Korrupsionit (KSHPK) pas shqyrtimit të denoncimit për korrupsion në Komisionin Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), ka përcaktuar parregullsi në vendimin për furnizim publik me procedurë urgjente që t’i ndahet SHA Shtypshkronjës “Kiro Dandaro” nga Manastiri. Sipas KSHPK-së, KSHZ ka mundur që të ndërmarrë aktivitete me qëllim

Përforcohet mbikëqyrja ndaj ndotësve potencialë

Shkup, 1 tetor 2019 (POST) – Ekipe të përbëra nga përfaqësues të inspektorateve shtetërore së bashku me inspektorët komunalë, të shoqëruar nga një nëpunës policor prej sot çdo ditë së bashku do të patrullojnë gjithkund nëpër vend me qëllim që të përmirësohen gjendjen në sferën e ndotjes së ajrit dhe mjedisi jetësor dhe të pengohet ndotja

Ganiu bashkë me shumë qytetarë fillon aksionin e mbjelljes së 400 drunjve të Blirit në Çair

Shkup, 1 nëntor 2019 Sot të mbjellësh dhe të gjelbërosh natyrën është nevoja më e madhe e shëndetit të njeriut dhe parim mbi të cilin duhet të ndërtojmë ardhmërinë e shëndoshë të brezave të ardhshëm. Duke e pasur parasysh këtë, Kryetari i Komunës së Çairit Visar Ganiu bashkë me shumë qytetarë filloi aksionin e mbjelljes

Nënkryetarja e Senatit francez javën e ardhshme në Shkup

Shkup, 1 nëntor 2019 (POST) – Nënkryetarja e Senatit të Francës, Elen Konve-Mure, të hënën vjen në Shkup në takime me kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi, përfaqësuesit e trupave kuvendor dhe të grupeve të deputetëve. Në kumtesën e paralajmëruar  nga Ambasada e Francës citohet se ” vizita Konve-Mure  e reflekton përforcimin e këmbimeve parlamentare   të Maqedonisë