Maqedoni - Page 2

Në ambient të hapur dhe me maska po debatojnë liderët e partive politike, Xhaferi, Spasovski dhe Pendarovski për termin të ri të zgjedhjeve

Shkup, 12 maj 2020 (POST) – Më shumë se dy orë po debatojnë liderët e partive politike dhe kryeministri Oliver Spasovski dhe kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në takim te presidenti Stevo Pendarovski në Vilën Vodno për terminin e zgjedhjeve parlamentare. Për shkak të respektimit të masave për parandalim nga virusi korona takimi po mbahet

Ndalimin për lëvizje nuk e respektuan 33 persona, arrestohen 20, ndërsa 112 persona nuk kanë mbajtur maska mbrojtëse

Shkup, 12 maj 2020 (POST) – Gjatë 24 orëve të kaluara, u regjistrua se në nivelin e tërë vendit, 33 persona nuk e respektuan ndalimin për lëvizje, ndërsa 20 persona u arrestuan, ndërsa për pjesën tjetër janë marrë të dhënat, pas çka do të pasojnë masat e duhura. Gjatë 24 orëve të kaluara, Ministria e

Shoqata “Për ne” do të shfaqë emisionin premierë për infermierinë

Shkup, 12 maj 2020 (POST) – Unioni i shoqatave të udhëhequra nga Shoqata e infermierëve, teknikëve, obstetërve dhe stomatologëve “Për ne” sot me një emision të shkurtër do t’i shënojnë Ditën botërore të infermierëve dhe Javën ndërkombëtare të infermierisë. “Këtë vit, për shkak të masave për mbrojtjen e shëndetit publik, nuk jemi në gjendje ta

Lehtësim i mundur i masave në segmentet më pak të rrezikshme

Shkup, 12 maj 2020 (POST) – Nëse nuk ka një rritje dramatike të numrit të personave të infektuar me virusin Kovid-19, është e mundur që Qeveria të vendosë sot në një seancë të lehtësojë masat mbrojtëse në segmente të caktuara më pak të rrezikshme, bazuar në mendimin e Komisionit për sëmundje infektive. Numri i përgjithshëm

Procedurë hetuese dhe propozim për paraburgim për 27 vjeçarin e dyshuar për vrasje

Shkup, 11 maj 2020 (POST) – Prokurori publik nga Prokuroria Themelore Publike në Shkup propozoi paraburgim dhe urdhëroi hetim kundër 27-vjeçarit, të dyshuar për vrasje, të cilën e ka kryer dje në orët e para të mëngjesit në shtëpi në rrugën “Pero Nakov” gjatë dhunës familjare. Prokuroria Publike kumtoi sonte se i dyshuari me qëllim

Osmani: Si parti në pushtet na përgjigjen zgjedhje sa më herët, por nuk paragjykojmë për kohën e mbajtjes

Shkup, 11 maj 2020 (POST) – Realisht, si parti në pushtet, na përgjigjen zgjedhje sa më herët, por nuk paragjykojmë për kohën e mbajtjes. Duhet të merren parasysh të gjitha aspektet dhe kulmi eventualisht i dytë i pandemisë në shtator, e pastaj të merret vendim i duhur për kohën e mbajtjes së zgjedhjeve, edhe pse disa

Transportin taksi e kanë përdorur 39 072 000 udhëtarë

Shkup, 11 maj 2020 (POST) – Vitin e kaluar, janë transportuar me taksi 39.072,000 udhëtarë, nga të cilat 33.970,000 në transportin urban, ndërsa në transportin ndërurban janë transportuar 5,102,000 udhëtarë. Të dhënat i publikoi Enti shtetëror i statistikave dhe i referohen 2.229 automjeteve të udhëtarëve nga 207 njësi raportuese. Ata kanë realizuar gjithsej 75.306.000 kilometra,