Maqedoni

Këshilli gjyqësor e shkarkoi gjykatësin Vlladimir Pançevskin

Shkup, 25 dhjetor 2019 (POST) – Këshilli republikan gjyqësor në seancën e sotme e shkarkoi nga funksioni i gjykatësit ish-kryetarin e Gjykatës penale të Shkupit, Vlladimir Pançevskin, konfirmuan për POST-n nga Këshilli gjyqësor. Pançevski është akuzuar edhe për keqpërdorim të pozitës zyrtare për sistemimin e lëndëve përmes AKMIS sistemit, por gjykimi ende nuk ka filluar sepse

Qyteti i Shkupit i përzgjodhi objektet më të mira hotelierike

Shkup, 25 dhjetor 2019 (МИА) – Sektori për zhvillim lokal ekonomik i Qytetit të Shkupit në bashkëpunim me agjencinë SWOT Research i ka përzgjedhur objektet më të mira hotelierike për këtë vit. Përmes blerësve të fshehtë, si restorante më të mira janë përzgjedhur  “Skopski merak”, Bushi restaurant & terrace bar dhe Мkc club & restaurant. Gjellëtoret

Presidenti Pendarovski për vizitë në Komunën e Kërçovës

Kërçovë, 25 dhjetor 2019 (POST) – Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, në kuadër të projektit “Ballë për ballë me presidentin”, sot qëndron për vizitë në Komunën e Kërçovës. Në shkollën fillore “Sande Shterjovski”, Pendarovski vizitoi dy paralele, të cilët e përcjellin mësimin në gjuhën maqedonase, gjegjësisht në gjuhën shqipe. Në këtë

Zaev: Ka mundësi mos të jap dorëheqje nëse opozita i bllokon ligjet e rëndësishme për qytetarët

Shkup, 25 dhjetor 2019 (POST) – Kryeministri Zoran Zaev sot deklaroi se ai nuk dëshiron që zgjedhjet të shtyhen, por se është e mundur për këtë të bisedohet dhe ai të mos jap dorëheqje nga funksioni nëse opozita i bllokon proceset e miratimit të ligjeve në Kuvend të cilat, siç vlerësoi ai, kanë rëndësi jetike

Urim nga Mickoski me rastin e Krishtlindjes katolike

Shkup, 25 dhjetor 2019 (POST) – Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hrisitan Mickoski me rastin e ditës së Lindjes së Krishtit – Krishtlindjes dërgoi urim deri te pjesëtarët e besimit katolik dhe ipeshkvi të Shkupit dhe ekzarkut apostolik në vend Kiro Stojanov. “U dëshiroj në këtë festë të madhe krishtere shumë paqe, dashuri, shëndet dhe lumturi në

Spasovski: Nëse tejkalohen dallimet nuk kemi problem që zgjedhjet të mbahen më 12 prill

Shkup, 25 dhjetor 2019 (POST) – Duhet të tejkalohen dallimet rreth bllokimit të miratimit të ligjeve në Kuvend dhe në këtë rast nuk kemi problem që zgjedhjet e parakohshme parlamentare të mbahen më 12 prill, thotë ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski në komentin e deklaratës së djeshme të kryeministrit Zoran Zaev për mundësinë që

Ekspozitë etnologjike në Kumanovë

Kumanovë, 25 dhjetor 2019 (POST) – Ekspozitë etnologjike e etnologëve, Milica Peshevska Nikolovska dhe Nadica Petkoviq do të hapet sonte në Galerinë e Arteve në Kumanovë. Banorët e Kumanovës do të kenë mundësi të shohin rreth 40 qilima, pjesë e koleksionit të pasur të muzeut të Kumanovës. Autoret Nikolovska dhe Petkoviq thonë se vizitorët do të