Category archive

Здравство

Дрисла повеќе нема да загадува, по 18 години печката за медицински отпад доби филтер!

во категорија Здравство од
Дрисла повеќе нема да загадува, по 18 години печката за медицински отпад доби филтер! – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Прва трансплантација на пенис и скротум – Пациентот бил во сала 14 часа!

во категорија Здравство од
Прва трансплантација на пенис и скротум – Пациентот бил во сала 14 часа! – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Филипче пресече – Вакцината е задолжителна и мора вакцинален картон при упис во училиште!

во категорија Здравство од
Филипче пресече – Вакцината е задолжителна и мора вакцинален картон при упис во училиште! – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Медицински сестри кои работат кај матични лекари бараат закон за да можат да се вратат во ЈЗУ

во категорија Здравство од
Медицински сестри кои работат кај матични лекари бараат закон за да можат да се вратат во ЈЗУ – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Гостиварската болница доби турска донација во возила!

во категорија Здравство од

Со симболично предавање на клучевите од две амбулантни возила, Тулин Еркал Кара амбасадорката на Република Турција ја врачи донацијата наменета за гостиварската општа болница „Ферид Мурад“. На пригодната свеченост покрај претставниците на турската Канцеларија за развој и соработка-ТИКА, присутвуваа, градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари и државниот секретар во Министерство за здравство Владимир Милошев.

Милошев искажа благодарност за заложбите на ТИКА со кои се унапредува здравствената заштитата во Македонија.

– Со овие две возила, ќе се унапреди пружањето на здравствена заштита и ќе се овозможи полесен транспорт на лица од Гостивар и од околината. Возилата се опремени со современа опрема за ваквата намена. Сакам да искажам надеж и очекување дека оваа соработка ќе продолжи и понатаму. Со таква заложба, како на локално, така и на централно ниво ќе придонесеме за зголемување на капацитетите на здравствената заштита и здравствените услуги за сите граѓани, рече Владимир Милошев државниот секретар во Министерство за здравство.

Благодарност за донацијата искажа и вд дирекотрот на болницата Јакуп Јакупи кој нагласи дека возилата ќе им бидат од голема корист со оглед на високиот ниво на медицинска опрема во нив.

Амбасадорката Кара, претходно имаше средба со градоначалникот Арбен Таравари со кого разговараше за актуелната состојба во општина Гостивар.

Коментари

коментари

Извор:http://samozdravje.mk/

Нов систем за донирање храна: Околу 1000 лица ќе добиваат по два бесплатни оброци

во категорија Здравство од
Нов систем за донирање храна: Околу 1000 лица ќе добиваат по два бесплатни оброци – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

МЗ ретерира, нема да бараат вакцинирањето да биде услов за упис во училиштата!

во категорија Здравство од
МЗ ретерира, нема да бараат вакцинирањето да биде услов за упис во училиштата! – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

За шест години 211 татковци во Македонија користеле породилно отсуство!

во категорија Здравство од
За шест години 211 татковци во Македонија користеле породилно отсуство! – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

МОН: Вакцините не треба да бидат услов за упис во училиште или градинка

во категорија Здравство од
МОН: Вакцините не треба да бидат услов за упис во училиште или градинка – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Дали ќе има строги контроли без примени вакцини децата да не се пуштаат во градинка или училиште?

во категорија Здравство од
Дали ќе има строги контроли без примени вакцини децата да не се пуштаат во градинка или училиште? – Само Здравје


Извор:http://samozdravje.mk/

Оди на почеток