Category archive

Видео вести - 7 страна

Универзитетот Мајка Тереза колосален проект, топката е кај менаџментот

Ова големо достигнување денеска несомнено го носи печатот и на албанскиот политички фактор во земјава, конкретно на ДУИ, кои му дадоа политичка поддршка на реализирањето на овој голем проект. Топката сега лежи кај менаџментот кој има одврзани раце за технички да ги одвива процесите нанапред. Продолжи да читаш

Митревски си обезбедил над 1.500 евра месечно, работниците му плаќале и кирија и хигиеничарка за станот

Минимум 1.500 евра месечни примања си обезбедил екс претседателот на ССМ, Живко Митревски со специјалниот договор и посебните бенефиции кои сам си ги потпишал. Продолжи да читаш

Зибери: Pамковниот договор не е обврска која временски е лимитирана

Насер Зибери, парвен експерт и директен учесник во преговорите за Рамковниот договор во 2001 година, од тогашна ПДП, цени дека 16 години по потпишувањето договорот го положил тестот на времето. Тој смета дека сеуште има обврски од документот кои не се затворени. Продолжи да читаш

Интервју- Билал Касами: ДУИ 16 години се богатеше наместо да го спреведува Рамковниот договор

Рамковниот договор од една основа за градење на нова држава, се претвори во рамка која ги задуши меѓуетничките односи во Македонија и тој е неуспешен договор, смета Билал Касами, лидер на Движењето Беса. Продолжи да читаш

(ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО ЗА POST.MK Хазби Лика: Поглавјето за Рамковен не се затвора пред да биде третирано пошироко

  За да се даде оцена колку е спроведен Рамковниот договор ќе треба да се направи анализа во сите институции за да кажеме колку тој е имплементиран, но првите впечатоци од владеењето на новата Влада се добри, бидејќи таа покажа дека има волја за спроведување на документот. Ова e оцената на вицепремиерот за Рамковниот договор,… Продолжи да читаш

Placeholder

МАКЕДОНЕЦОТ ВО ЛАВИРИНТОТ НА ВРЕМЕТО

Убедливо најхалуциногената ТВ ситуација во врска со времето (што е тоа? како тоа тече? кај сме ние во сето тоа?) е онаа кога легендата Бошко Трпески во емисија рече: „Знаев дека оваа емисија ќе предизвика големо внимание и слушам како во режија телефоните веќе ѕвонат но, за жал, нема да можеме да се јавиме бидејќи… Продолжи да читаш

Оди на почеток