XH.A

Kundërshtohet kriteri për gjuhët e huaja në master e doktoratë

17:10 | 24 Shtator 2019 Vetëm edhe dy ditë kohë iu kanë mbetur studentëve kosovarë që të aplikojnë për studime master apo doktoratë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Për dallim prej gjeneratave të kaluara, atyre që aplikojnë sivjet do të iu duhet që ta përmbushin edhe një kusht të ri për tu pranuar. Kushti

Katërfishohet Prodhimi i Vajit të Ullirit – Çfarë do të Thotë Kjo Për Tregjet Shqiptare

I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Shqipëria është një nga vendet më të favorizuara për sa i përket bujqësisë dhe agrikulturës. Klima e përshtatshme i ka mundësuar fermerëve që të zhvillojnë kultura të ndryshme përgjatë viteve. Një prej tyre është dhe kultivimi i ullirit dhe

UNICEF në përmbyllje të Activate Talks i fton të rinjtë që të guxojnë të ëndërrojnë përtej barrierave

16:16 | 24 Shtator 2019 Zyra e UNICEF në Kosovë ka përmbyllur sot me sukses edicionin e dytë të “Activate Talks”, për këtë vit. Në këtë edicioni, që u mbajt sot në Cineplexx Prishtina në Albi Mall, u trajtua tema “Tejkalimi i kufijve”, me qëllim të ngritjës së zërit të përbashkët për problemet e shoqërisë