V.K

“Frika” nga dëshmorët dhe mësimi nga “Nazistët”

Për një pjesë të madhe të njerëzve, sidomos brezi i ri, paraqitja e posterave të Dëshmorëve në Bulevardin me të njëjtin emër në kryeqytet nuk do të thotë asgjë. Një pjesë teksa kalojnë atypari i shikojnë me kërshëri të pakët, një pjesë më e madhe as nuk e ngrenë kokën, kurse një pjesë që do

Mike Pompeo: NATO duhet të ndryshojë, rrezikon të vjetërohet

Lexime: 13 Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha të premten se NATO-ja duhet të rritet dhe të ndryshojë përndryshe rrezikon të vjetërohet. Komentet e tij vijnë një ditë pas deklaratës së presidentit francez Emmanuel Macron dhënë revistës The Economist se aleanca është në vdekje klinike, komente që u hodhën poshtë nga kancelarja gjermane Angela

(VIDEO) MEMETI: Në rrugën industriale në TETOVË do të punohet 24 orë

Drejtori i Ndërmarrjes Publike ”Rrugët e Maqedonisë”, Bekim Memeti ka vendosur që rrugën industriale ta përmbyllë për një kohë të shkurtër. Si rezultat i kushteve atmosferike është përshpejtuar puna me makineritë më të mëdha me qëllim përfundimin sa më të shpejtë të rrugës që qytetarët mos të hasin pengesa në komunikacion. Rruga Industriale që është

Erdoğan: Vëllazëria botërore muslimane nuk ka kufij

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, tha se vëllazëria botërore muslimane nuk ka kufij, raporton Anadolu Agency (AA). Erdoğan mbajti një fjalim me rastin e ceremonisë së hapjes së “Javës së Mevludit 2019”, ditëlindjes së profetit Muhamed sipas kalendarit islam, ceremoni e cila u mbajt në Stamboll. Ai tha se tema e javës është zgjedhur

Sindikata e Jurisprudencës pranë SAOSH-it reagoi në vendimin e rritjes të pabarabartë të shtesës së pagës

Shkup, 8 nëntor 2019 (POST) – Organizata Sindikale e Jurisprudencës pranë Sindikatës së Administratës dhe Organeve Shtetërore të Maqedonisë (SAOSH), e cila është pjesë e Konfederatës të Sindikatave të Lira (KSL), sot shfaqi pakënaqësi nga vendimi i Këshillit Buxhetor Gjyqësor për rritjen e shtesës së pagës për për 10 për qind për nëpunësit gjyqësorë. Kryetari i

Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe Haga

Jam më se i sigurt se njëri nga drejtuesit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Kadri Veseli, do të ketë forcën morale, politike dhe kombëtare të qëndrojë stoik përballë kësaj sfide. I vetëdijshëm për vlerat e larta të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, përkundër goditjeve, përbaltjeve, akuzave të rrejshme, shpifjeve dhe klimës kundër UÇK-së, Kadri Veslei dhe

Shpër.th.imi i fuqishëm bllokon 35 punëtorë 700 metra nën tokë

Lexime: 1 Zjarrëfikësit kanë shpëtuar minatorët e bllokuar nën tokë pas një shpërthimi në qytetin Lindor të Gjeermanisë, Teutschenthal. Rreth 35 njerëz mbetën të bllokuar brenda në minierë, Ndërkohë që dy punërtorë kanë mbetur të plagosur dhe njëri prej tyre raportohet se është në gjendje më të rëndë. Miniera fillimisht u mbyll në vitin 1982,

Furnizohen pajisje të reja mjekësore në Klinikën e Dermatologjisë

Shkup, 8 nëntor 2019 (POST) – Klinika Universitare për Dermatologji furnizoi pajisje mjekësore të reja në vlerë të përgjithshme prej pothuajse gjysmë milioni denarësh, e cila do të sigurojë nivel më të lartë të diagnostikimit për pacientët që shërohen në këtë klinikë, kumtoi Ministria e Shëndetësisë. Nga sot, në klinikë në funksion janë aparate të

MMJPH: Mbikëqyrje të përforcuara inspektuese të ISHMJ-së

Shkup, 8 nëntor 2019 (POST) – Inspektorati Shtetëror i Mjedisit Jetësor gjatë vitit 2019 përfundimisht më  31 tetorin  ka kryer 1.969 mbikëqyrje të  instalimeve që i nënshtrohen Lejeve A-IPPC apo A-PIKN dhe Elaborateve ekologjike të ndjekura me po aq  procesverbale për konstatim. Në procedurë inspektuese ka dhënë  215 vendime me masa të duhura ligjore (urdhra