Млада месечина во Лав на 28 јули: Какви промени нè очекуваат?

4 mins read

Младата месечина во Лав се случува на 28 јули во 19:55 часот. Нејзината енергија ќе ни помогне да се справиме со тензиите што можеби се вртат околу нас. Чувајте го пламенот на вашата цел, страст и љубов во себе и знајте дека е доволно светол и моќен за да ве води низ сето она што доаѓа.

Младата месечина во Лав носи вибрации на изобилство, радост и креативност. Одлично време е да го провериме текот на нашите животи, да видиме дали сме таму каде што сакаме да бидеме, да застанеме и да размислиме во која насока се движиме. Дали одиме во добра насока? Дали секојдневно преземаме активности кои нè исполнуваат со радост и инспирација или само живееме по навика?

Без оглед на сознанијата што ги имате околу овие прашања, оваа млада месечина ќе биде на ваша страна, ќе ве поддржува во какви било промени што сакате да ги направите или какви било нови идеи, навики или потфати што сакате да ги испробате.

Сè уште има можности да ги оствариме нашите соништа, сè уште има можности да го извлечеме најдоброто од местото каде што сме во моментов.

Животот не е секогаш во наша контрола, но ние сме ко-креатори, а дел од користењето на оваа моќ е користење на нашата способност да ги манифестираме нашите намери.

Кога ќе го отфрлиме површното, кога ќе го отфрлиме товарот, кога ќе ги отфрлиме работите што нè спречуваат да бидеме тоа што сме, ние ќе заблескаме.

За време на оваа млада месечина дополнително ќе се зајакне потребата да бидеме нашето вистинско автентично јас, особено кога станува збор за прифаќање на повеќе од нашите женски квалитети, кои живеат во сите нас.

Но, најактивната планета под оваа млада месечина е Јупитер. Јупитер е планета на изобилство и експанзија. Заедно со енергијата на младата месечина во Лав, ќе нè поттикне да внесеме повеќе од нашата срцева енергија во светот. За навистина да го искористите максимумот од оваа енергија, фокусирајте го вашето внимание на срцето. Слушајте го своето срце, слушајте што ви шепоти.

На денот на новата месечина, Јупитер исто така е ретрограден, правејќи ја неговата енергија двојно силна и влијателна. Во астрологијата, Јупитер е познат по тоа што носи оптимизам, па ако ви се случува нешто предизвикувачко во животот, искористете ја оваа млада месечина за да ги видите работите на попозитивна страна.

Додека оваа млада месечина носи бранови на хармонична енергија во нашето битие, постои друга сила во позадина која може да донесе некои вознемирувачки енергии во нашите животи. Оваа вознемирувачка енергија доаѓа од конјункцијата на северниот јазол на Уран. Колку и да е убава оваа млада месечина, можеби нема да можеме да избегаме од некои пресврти што ќе бидат предизвикани од оваа моќна конјукција.

Работите на кои некогаш се потпиравме можеби веќе не изгледаат толку сигурни. Нашите вредности и работите од кои зависиме како општество се менуваат. Но, сето ова е во обид да ја ескалира нашата колективна свест и да нè придвижи кон повисока временска рамка на нашата судбина.

Одредена количина на хаос е неизбежен на ова патување, и можеби ќе видиме дел од тоа како се движи околу оваа млада месечина. Може да забележиме и растечки тензии во односите со оние што ги сакаме. Иако работите можат да се вжештат, важно е да останете фокусирани и да негувате сочувство и љубов.

Без разлика на сè, младата месечина во Лав ќе нè исполни со светлина за да можеме да се справиме со тензиите што можеби се вртат околу нас.

www.slobodenpecat.mk

Претходно

Јувентус го раскина договорот со Ремзи

Следно

Кој цензурира новинари, отсега ќе оди во затвор

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian