Отворени нови лаборатории под брендот Жан Митрев Лабс

2 mins read

Тимот искусни лаборанти е подготвен и веќе ги пречекува првите пациенти:

Во Жан Митрев Лабс на пациентите им се овозможуваат различни типови на брзи и точни лабораториски тестови, и тоа од областа на  клиничката биохемија, молекуларната дијагностика, микробиологијата и трансфузиологијата.

Со цел приближување на лабораториските услугите до потенцијалните клиенти, почнувајќи од 16 мај, официјално започнаа со работа лабораториите под брендот Жан Митрев Лабс.

Фото: Промо

Во овие нови и современи специјалистички лаборатории достапни се бројни услуги со широк спектар на анализи од областа на: биохемијата, молекуларната биологија, микробиологијата и трансфузиологијата. Во лабораториите се применуваат највисоките стандарди од аспект на професионалност и квалитет, по кои е препознатлив брендот Жан Митрев.

Фото: Промо

Во 2016 година за прв пат во регионот и пошироко беше отворена лабораторија каква што е лабораторијата за генетика и персонализирана медицина лоцирана во „Жан Митрев Клиник“, како плод на заедничките визионерски ставови, планови и интереси на две навидум различни, но сепак многу слични страни.

Фото: Промо

–Био инженеринг доо и Жан Митрев Клиник. Набрзо потоа, за првпат во државата беа секвенционирани и првите човечки геноми, со што беа поставни темелите на клиничката и прецизната геномика и генетика. Оттогаш, лабораторијата за генетика и персонализирана медицина редовно ја имплементира прецизната геномика т.е. персонализираната медицина во секојдневието на пациентите, притоа користејќи ги молекуларно-биолошките и геномските техники за функционирање на два подеднакво важни за човечкото здравје, а сосема различни сектори; едниот е хумана генетика и дијагностика, а другиот е молекуларна дијагностика на инфективни болести. Мотивирани и инспирирани од оваа успешна приказна, но уште повеќе и од очигледната потреба за достапност на целосен дијагностички лабораториски профил за секој пациент надвор од клиничките рамки – се реализираше идејата за формирање на Жан Митрев Лабс.

Фото: Промо

Лаборораториите се лоцирани во Скопје Север, поточно во објектот на Viva Fresh Store, веднаш спроти Point Retail Park и располагаат со обезбедени паркинг места. Работното време е секој работен ден од 07:30 – 15:00 часот.

Фото: Промо

Повеќе информации се достапни на интернет страницата www.zml.mk. Закажувањето може да се направи со повик на телефонот +389 2 2650 103 или на е-mail на [email protected]

 

*Комерцијален текст.

www.slobodenpecat.mk

Претходно

Баражот Тиквеш – Воска ќе се игра на стадионот „Младост“ во Струмица

Следно

Кампања на ДЗС за превенција на шумски пожари

Latest from Blog

ВМРО-ДПМНЕ: Каков дебакл – во истиот ден кога Каевски се фалеше дека го заштитиле идентитетот, демантот стигна од Бугарија, Македонија прифатила дека Самоил е бугарски цар, а Климент и Наум твореле во бугарска држава

Кој го намести младиот олигарх Дарко Каевски поразот да го прославува како победа, во истиот ден

MacedonianEnglishAlbanian