Познати победниците на ФАЈНЛ ФОР средноучилишната лига на Град Скопје за учебната 2021/2022 година, одиграни над 240 натпревари

6 mins read

Во спортската сала на СУГС „Кочо Рацин“ – Ѓорче Петров вчерав се одиграа финалните натпревари од завршниот ГРАДСКИ ФАЈНЛ ФОР на средноучилишната лига на Град Скопје – скопски регион, за учебната 2021/2022 година.

ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ ОД ГРАДСКИОТ ФАЈНЛ ФОР

• ФУТСАЛ МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“ : СУГС „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

ПРВО МЕСТО – СУГС „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

ВТОРО МЕСТО – „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

• ФУТСАЛ ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ : СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

ПРВО МЕСТО – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

• РАКОМЕТ МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

• РАКОМЕТ ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“ : СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

ПРВО МЕСТО – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „МАРИЈА КИРИ – СКЛОДОВСКА“

• КОШАРКА МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ПРВО МЕСТО – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ТРЕТО МЕСТО – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

• КОШАРКА ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ : СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

• ОДБОЈКА МАШКИ

СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ : СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

• ОДБОЈКА ЖЕНСКИ

СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ПРВО МЕСТО – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“

Прваците на Град Скопје во сите спортови, ќе го претставуваат Градот на државното средноучилишно првенство на Македонија ГИМНАЗИЈАДА – СПОРТСКИ ИГРИ во машка и женска конкуренција, што ќе се одржи во Струмица на 12 и 13 мај оваа година.

За потсетување во текот на септември и октомври 2021 година, во Скопје се одиграни квалификациски натпревари на градските зонски лиги во одбојка, кошарка, ракомет и футсал во машка и женска конкуренција:

1. Одбојка машки – 16 екипи Одбојка женски – 23 екипи Вкупно се одиграни 57 натпревари

2. Кошарка машки – 22 екипи Кошарка женски – 17 екипи Вкупно се одиграни 58 натпревари

3. Ракомет машки – 18 екипи Ракомет женски – 16 екипи Вкупно се одиграни 56 натпревари

4. Футсал машки – 27 екипи Футсал женски – 19 екипи

Вкупно се одиграни 69 натпревари.

На овие квалификациски натпревари учествуваа 158 средноучилишни екипи од Скопје, и беа одиграни 240 натпревари.

Во декември 2021 година се одиграа вкупно 96 натпревари во зонските лиги во одбојка, кошарка, ракомет и футсал во машка и женска конкуренција.

За регионалните натпревари се квалификуваа: • ФУТСАЛ МАШКИ А – СУГС „ЦВЕТАН ДИМОВ“ Б – СУГС „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“ В – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“ Г – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

• ФУТСАЛ ЖЕНСКИ А – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ Б – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“ В – СУГС „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“ Г – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

• РАКОМЕТ МАШКИ А – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ Б – СУГС „ЈОСИП БРОЗ -ТИТО“ В – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“ Г – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ • РАКОМЕТ ЖЕНСКИ А – СУГС „МАРИЈА КИРИ – СКЛОДОВСКА“ Б – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ В – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“ Г – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

• КОШАРКА МАШКИ А – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ Б – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ В – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“ Г – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

• КОШАРКА ЖЕНСКИ А – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ Б – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“ В – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“ Г – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

• ОДБОЈКА МАШКИ А – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ Б – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“ В – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“ Г – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

• ОДБОЈКА ЖЕНСКИ А – СУГС „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ Б – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“ В – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“ Г – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

Во март, април и мај 2022 година, се одиграа вкупно 32 полуфинални и финални натпревари во сите спортови. Градот Скопје посветено работи на афирмација на спортот и спортувањето меѓу средношколците и на унапредувањето на училишниот спорт во средните училишта под негова ингеренција.

skopjeinfo.mk

Претходно

Расте бројот гладни во светот

Следно

Радев огорчен поради тоа што притисокот од ЕУ врз Софија е поголем отколку врз Скопје

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian