ЈП „Водовод и канализација“ спроведе анализа на квалитетот на водата за пиење

1 min read

Град Скопје и ЈП Водовод и канализација ги информираат скопјани  дека, според анализите направени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018, пијат чиста и квалитетна вода. 

Секторот за санитарна контрола во периодот од 11.04.2022 до 15.04.2022 зема 186
примероци за физичко-хемиска и 186 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 42 мерни места во град Скопје.

Добиените резултати од испитувањата на сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

skopjeinfo.mk

Претходно

Лукашенко: Ќе биде запрен секој кој сака да го наруши мирот во земјата

Следно

Бугарската академската заедница смета дека односите со С. Македонија назадуваат

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian