Собранието ќе ја продолжи 57-та седница

1 min read

Собранието денеска ќе ја продолжи 57-та седница, на која се останати седум точки од дневниот ред.

Од петнаесетте точки на дневен ред, се уште не се разгледани Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност, по скратена постапка, Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во прво читање и Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за репродуктивен материјал од шумски видови дрвја, во прво читање

Во рамките на оваа седница пратениците ќе ги разгледаат и предлозите на одлуките за одобрување на Годишната програма за работа и развој на Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор за 2022 година, за одобрување на Годишната програма за работата на Агенцијата за пошти за 2022 година и за одобрување на Финансиски план на Јавното радиодифузно претпријатие Македонска радио телевизија за 2022 година, како и Извештајот на Европската Комисија за Република Северна Македонија за 2021 година.

www.slobodenpecat.mk

Претходно

Променливо време со сончеви периоди, дожд во најава

Следно

Две седници на собраниската Комисија за европски прашања

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian