Марс и Венера во Водолија: Како ќе влијае на хороскопските знаци и љубовта?

4 mins read

Марс и Венера патуваат заедно речиси еден месец. Ова е многу редок и посебен настан. Вселенските љубовници го усовршија своето прво порамнување во Јарец на 16 февруари, а на 6 март се споија во знакот на Водолија. Венера ќе остане во Водолија до 5 април, додека Марс до 14 април. Нивниот транзит ќе ја зголеми нашата потреба за напредок и може да означи важни промени во нашите односи и вредности.

На небото се случува редок настан, Војникот ја среќава убавицата: Спој на планетите Марс и Венера, што значи тоа за вас?

Ново поглавје од нашиот романтичен и внатрешен живот

Во астрологијата, Венера е во корелација со нашиот систем на вредности, нашата самодоверба, нашиот однос со изобилството, парите и богатството и нашиот капацитет да бидеме отворени и приемчиви. Марс е поврзан со изразувањето на сексуалноста, нашите свесни желби, нашиот стил на самопотврдување, нашата физичка издржливост и начинот на кој дејствуваме за она што го сакаме.

И Венера и Марс имаат врска со нашето искуство во односите. Кога ќе се сретнат на небесата, тие го означуваат почетокот на новото еволутивно поглавје во однос на нашиот заеднички живот. Тие сигнализираат нов почеток и во нашите врски со другите и во нашиот внатрешен однос со нас самите.

Спојот Венера-Марс и нивниот транзит низ Водолија би можеле да доведат до желба за бунт и одвојување од мејнстрим вредности и моделите за поврзување. Можеме да истражуваме алтернативни вредносни системи и да ги признаеме различните наши потреби и приоритети по темелен и долг процес на проценување, размислување и трансформација поврзан со ретроградниот циклус на Венера во Јарец и врската Венера-Марс.

Сосема различно искуство во врските

По интензивна фаза на прилагодување и метаморфоза, дојде време да се преземе акција. Имаме шанса да прифатиме нови нивоа на самопочит и самодоверба како предуслови за воспоставување врски со другите од суверено и самосвесно место.

Бидејќи конјукцијата Марс-Венера се случува во Водолија, овој циклус на Марс-Венера би можел да биде сосема поинаков од она што го доживувавме досега. Може да се расплетува на необични начини, на неочекувани начини, на ексцентрични начини, а можеби дури и на апсурдни начини. Најважно е да се ставиме себеси и нашиот интегритет на прво место, да останеме верни на нашите автентични потреби и вредности.

Спој на Сонцето и Нептун на 12 март: Еве како да ја искористите оваа креативна енергија

Фокусот е на интелектуална стимулација, слобода и нови искуства

Кога двете планети во врска се во Водолија, неизбежно фокусот се поставува на интелектуалниот аспект на нашите врски. Со Марс и Венера во овој знак, бараме интелектуална стимулација, целиме да ги здружиме силите со слични умови, сакаме да бидеме опкружени со оние кои можат да ни отворат нови, возбудливи начини на размислување додека имаме слични визии и соништа за иднината.

Веројатно ќе доживееме силна потреба за слобода, промени и експериментирање во нашите односи. Поради оваа причина, можеби ќе бидеме привлечени да истражуваме нови начини за поврзување со другите и да се чувствуваме инспирирани да ги диверзифицираме нашите вообичаени односи.

Енергијата на Водолијата е она што нè турка да најдеме начини за спроведување на напредок. Овој знак значи нови откритија, технологија, експериментирање и иновации. Водолијата нè учи да го гледаме животот од далечина, да ги ставаме работите во перспектива, да прифатиме повисока гледна точка и да бидеме објективни. Таа е ментален и интелектуален знак со апстрактен и визионерски начин на размислување, кој може повеќе да се грижи за иднината отколку за сегашноста.

Љубовен хороскоп за месец март: Девиците ќе доживеат будење, Рибите ќе ги залечат старите рани…

www.slobodenpecat.mk

Претходно

Украинските бегалци продолжуваат да преминуваат во Романија

Следно

Челси ќе добие специјална лиценца, но нема да смее да купува и продава фудбалери

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian