Изминатата недела 4.629 граѓани ја користеле жичницата до Милениумскиот крст

1 min read

Во периодот од 17 до 24 февруари со жичницата до врв на Водно се возеле 4.629 граѓани, односно само за време на викендот 3.854 граѓани го посетиле Водно и ја користеле жичницата. Овој податок говори дека е голем ефектот од реактивирањето на жичницата на барање на граѓаните.

Жичницата до врв на Водно и трите автобуски линии кои сообраќаат до Средно Водно повторно се во функција од 30.12.2021 година. Во периодот ноември – март жичницата работи секој ден од 10 до 17 часот, освен понеделник и секој последен вторник во месецот поради редовно сервисирање.

За возење во жичницата важат протоколи за заштита од Ковид 19 – во кабина се дозволува превоз на максимум 4 лица, кои имаат обврска да носат маска. Кабините се дезинфицираат трипати во текот на денот.

За граѓаните на користење се отстапуваат и два транспортера за превоз на домашно милениче куче со мал или среден раст, а дозволен е и превоз на куче-придружник на лицата со хендикеп.

До Средно Водно сообраќаат три автобуски линии и тоа бројот 25 од Транспортен центар до Средно Водно, сообраќа секој ден освен понеделник, како и броевите 25А од Автомакедонија до Средно Водно и 25Б од Дом на печат до Средно Водно кои сообраќаат само за викенди и државни празници. Сите три линии за време на викендите и државните празници се бесплатни за граѓаните. Возниот ред за овие три автобуски линии граѓаните можат да го погледнат на Интернет страницата на ЈСП Скопје. 

skopjeinfo.mk

Претходно

Јончевски: Мора да ги запреме Мек Фејден и Шермандини

Следно

Грција испраќа медицински материјал во Украина

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian