Инспектори на ДПИ утврдиле неправилности: Да се преземат сите мерки за целосно вклучување на Амбла во образовниот процес

1 min read

Од страна на Државен просветен инспекторат по извршениот вонреден инспекциски надзор во ООУ,,Единство –Башкими-Бирлик”- Гостивар, на В.Д Директорот на стручната служба и на останатите тимови кои се непосредно вклучени во воспитно образовниот процес им е дадено укажување да се превземат соодветни мерки и активности за целосно вклучување на ученичката со посебни потреби во воспитно образовниот процес, со посебно изготвени планови и програми согласно наодите и да се направи план за реализација на часовите кои не се реализирани поради бојкот на наставата на 01-ви и 02-ри овој месец.

Поради констатирани пропусти со записник при надзорот, ќе бидат превземени соодветни законски мерки согласно член 28 од Законот за просветната инспекција, како и согласно член 119 и член 170 од Законот за основното образование.

kurir.mk

Претходно

Џафери: Поради опструкции Собранието во моментов не може да избере уставни судии

Следно

Се санираат повеќе улици и булевари во Скопје

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian