Карпошани проблемите во општината може да ги пријават и преку сервисот „Е-општина“

1 min read

Општина Карпош ги потсетува своите сограѓани дека, покрај двонасочните канали кои активно се користат за комуникација, (официјалните Фејсбук профили на Општината и Градоначалникот), карпошани можат да пријават проблем и преку електронската платформа „Е-Општина – Пријави проблем“, која функционира во рамки на општинската веб страна www.karpos.gov.mk.

На овој начин, системот овозможува во секое време од денот, (седум дена во неделата), да се прибираат пријави за комунални проблеми, кои понатаму општинските служби ќе се обидат да ги решат во најкраток рок, или ќе ги информираат граѓаните во која фаза на решавање е конкретниот проблем.

Во рамки на апликацијата, потребно е да ја посочите вашата меил-адреса, да ја наведете точната адреса каде што сте го лоцирале проблемот и да опишете за каков вид на проблем се работи.

Во таа насока, граѓаните можат да пријават дефект на улично осветлување, оштетување на инфраструктурата, објекти кои се склони на рушење, оштетување на урбана опрема, почеток на изградба на нов објект, доградба или надградба на постоечки објект, проблеми од областа на животната средина, (загадување на почвата, водата и воздухот), прекумерна бучава, несовесно одлагање на комунален и друг вид на отпад, како и уништување и узурпација на јавно зеленило.

skopjeinfo.mk

Претходно

Арсовски: Молкот на СДСМ и Калевска – Ванчева е потврда за инкасираните 55.000 евра

Следно

Путин ја прифати поканата на Ердоган да ја посети Турција

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian