Д-р Боровиќ: Вирусите се лечат само и единствено со силни антиоксиданси! GE 132 + Natural превенира од вируси и го скратува времетраењето на заболувањето

4 mins read

GE 132 + Natural е редовна терапија за заболените од коронавирус, како и за постковид болните во Србија – објаснува прим. д-р Петар Боровиќ, нагласувајќи дека силните антиоксиданси го скратуваат времетраењето на заболувањето од секаков вид на вирусни инфекции.

Прашањето за имунитетот ја следи корона-пандемијата уште од почетокот. А со оглед на брзиот раст на бројот на заболени, и екот на вообичаената сезона на различни вируси, денес тоа прашање е поважно од кога било. Прим. д-р Петар Боровиќ, кој повеќе од 30 години беше вработен во Центарот за промоција на здравје при Институтот за јавно здравје на Р. Србија, специјалист по општа пракса и авторитет во афирмација на здравиот начин на живот и здравата исхрана, потенцира дека во оваа „шпиц“ – сезона на вирусни заболувања, избалансираниот внес на антиоксиданси е исклучително важен и во случај на превенција, но и во случај на лекување и закрепнување по прележаното заболување.

– Посебното значење на GE 132+ Natural е во добро осмислената превентивна употреба, во оптимизирањето на функциите на организмот за при напад на вирус да може полесно и побрзо да го совлада – објаснува д-р Боровиќ и додава дека имуниот систем мора да остане во рамнотежа, особено кај пациентите кои веќе го прележале вирусот, но и кај вакцинираните.

Со оглед на тоа што GE 132 + Natural е граничен производ кој во себе содржи пет моќни антиоксиданси, д-р Боровиќ ни го посочи истиот. Една капсула на ден пред појадок е гаранција за силен имунитет.

– Соединува пет силни антиоксиданси кои му овозможуваат широк спектар на дејство и врши силна антивирусна и антибактериска активност – вели д-р Боровиќ и нагласува дека во Р. Србија, GE 132 + Natural станува редовна терапија за заболените од вируси, зашто го скратува времетраењето на болеста, а пациентите побрзо се лекуваат и побрзо се враќаат во енергична форма.

Станува збор за комплексен препарат, кој содржи:

– екстракт од печурката реиши со висока концентрација на хетеро-b-D-глукани важни за стимулирање и модулација на имунолошкиот систем,
– матичен млеч, кој има антибактериска и антивирусна активност,
– резвератрол (полифенол од групата стилбени и го штити срцето, крвните садови, го намалува холестеролот, ја инхибира тромбоцитната агрегација и има силна антиоксидативна и имуномодулаторна активност),
– ликопен (каротеноид, антиоксидант кој го врзува кислородот),
– сулфорафан (изотиоцијанат, вклучен во клинички испитувања кај заболени од ковид-19).

Понатаму, студиите потврдија дека:
– GE 132+ Natural има висок антиинфламаторен потенцијал и може да се каже дека е терапевтски корисен кај третман на болести кои имаат инфламаторна природа.
– Ја подобрува општата здравствена состојба, има силна антиоксидативна активност, придонесува за јакнење на имунолошкиот систем, пројавува антивирусна и антибактериска активност, поволно делува на срцето и крвните садови.
– Корисен е за подобро функционирање на имунолошкиот систем и за таа цел најчесто се препорачува во превентивни цели по една капсула на ден, но особено е важен кај лица кои прележале вирусна инфекција или имале оперативен зафат, бидејќи е добар енергетик и го регенерира телото во периодот на рековалесценција.
– Го регенерира рековалесцентниот организам, па затоа во поново време се препорачува како пост-ковид терапија.

ГЕ 132 + натурал (GE 132 + Natural) се смета за едно од најголемите откритија во нутритивниот пристап кон надминување на состојбите предизвикани од разни вирусни заболувања, како и за превенција и лекување од вирусни инфекции, вклучувајќи го и коронавирусот.

Извор: www.slobodenpecat.mk

Претходно

ГЕРБ се сомнева во позитивниот тест на Минчев: Дали Радев го повлече Петков за уши за посетата на Скопје?

Следно

Кога ќе престанете да јадете јаглехидрати, телото го менува ритамот

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian