Истражување: Која земја ги има најсреќните луѓе во светот?

1 min read

Индонезија е земјата во која луѓето се најоптимисти за иднината, а Турција, од друга страна, е најпесимистичка.

Ова го покажа традиционалното истражување на „Галуп“ за тоа каде луѓето се најсреќни и колку надеж има за следната година.

Од 1979 година, Меѓународната асоцијација „Галуп“ ја „мери“ надежта, среќата и економските очекувања на луѓето ширум светот преку анкети на јавното мислење.

Истражувањето покажа дека и покрај настаните од изминатата година, луѓето гледаат во иднината со надеж: 38 отсто веруваат дека 2022 година ќе биде подобра од 2021 година, 28 отсто мислат дека ќе биде полоша, а 27 отсто веруваат дека 2022 година ќе биде иста како 2021 година.

Што се однесува до индексот на надеж, се чини дека најголеми надежи имаат граѓаните на Индонезија (76 отсто од нив очекуваат подобра година таму), а потоа следат во Албанија (70 отсто), Нигерија (68 отсто), Азербејџан (62 отсто). и Виетнам (59 проценти).…

Топ 5 песимисти се Турција, Бугарија, Авганистан, Полска и Чешка.

Оваа година, сепак, Турција е „посебен случај“ со рекорден пораст на песимизмот (делумно поради силниот фактор на инфлација).

Освен во Турција, економски тешкотии се очекуваат и во Босна и Херцеговина, Бугарија, Полска, Романија, Авганистан и Германија.

ИЗВОР:  lokalno.mk

Претходно

Со кои хороскопски знаци најдобро ќе си поминете за Нова година: Резервирајте си ги однапред во друштво, гарантираат супер забава

Следно

Парализиран маж е првиот човек кој објави твит користејќи го својот ум благодарение на мал мозочен имплант

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian