Правилото од 17 и 68 секунди ги оживува позитивните настани – еве колку лесно се применува!

2 mins read

Според Законот за привлекување, она на што се фокусираме, односно она за што размислуваме, го привлекуваме во нашите животи.

Овие можат да бидат позитивни или негативни мисли, а наше е да ги забележиме и да воспоставиме контрола над нив.

Дали ви се случило наутро сè да тргне надолу, како вториот и третиот да се држат до првиот негативен настан, а вие цело време да мислите дека денес не можете да направите ништо? Наутро не можеш да го најдеш фустанот што сакаш да го облечеш, истураш кафе, одиш на работа, доцниш, а потоа сè уште не можеш да најдеш паркинг, доаѓаш на работа, а лутиот шеф те чекам …
Правилото од 17 секунди објаснува зошто ни се случува таква низа. По 17 секунди, втората мисла се држи до нашата прва мисла за ситуација, настан или тема, а по следните 17 секунди третата, и така поминуваме низ позитивни или негативни мисли.

Мислата пократка од 17 секунди нема моќ, но кога постојано се враќаме на истата мисла, одржувајќи ја најмалку 68 секунди, таа станува доминантна и тогаш доживуваме коинциденција со неа бидејќи доминантната мисла привлекува токму такви настани во животот.

Значи, ако се фатите во негативно размислување, разберете дека е можно таквите мисли да се остварат и обидете се да ги спречите. За почеток вдишете длабоко и избројте од 17 до 0. Откако ќе ги решите негативните мисли заменете го со позитивна, пр. „Сè е добро и ќе биде добро“ или било кое друго што ви носи мир. Негативната низа на настани ќе престане.

Истото правило важи и за позитивните мисли. Ако размислувате за нешто што сакате, за 68 секунди се формира нервна врска и се создава солидна мисла. Таа мисла произведува емоции кои влијаат на доаѓањето на она што го сакаме во нашите животи.

Така, со малку вежбање да ги следиме нашите мисли и емоции, можеме да станеме вистински креатори на поубава реалност

ИЗВОР:  lokalno.mk

Претходно

Дали сте „виновни“ за правење на овие модни грешки?

Следно

Три лица физички нападнале таксист во Скопје

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian