Интервју на министерката за култура Ирена Стефоска за „Призма“

1 min read

Ние како наследници имаме должност да го пренесеме на следните генерации, а за тоа  мора да го сочуваме, да го негуваме и да се грижиме. Во срцето на културниот идентитет на нашата земја, се разбира дека е и културното наследство. Впрочем како и во сите други земји.

Дел од интервјуто на министерката за култура Ирена Стефоска за „Призма“

http://kultura.gov.mk/

Претходно

Интервју со министерката за култура Ирена Стефоска: Мораме да му го вратиме идентитетот на модерно Скопје

Следно

Обврските и одговорностите за состојбите во Охридско-струшкиот регион и статусот во УНЕСКО-Интервју на министерката Стефоска за Сител ТВ

Latest from Blog

MacedonianEnglishAlbanian