Заев: Повеќе не дискутираме за “Илинденска Македонија”

во категорија Македонија од

идејќи грчката опозиција го одби предлогот „Република Илинденска Македонија“, не разговараме веќе за тој предлог, одговори премиерот Зоран Заев на пратеничко прашање на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието.

„Блиску сме до можно решение во спорот за името со Грција. Треба да бидеме внимателни да не се наштети на процесот- рече Заев.