ОН ги истражуваат нападите врз болници во Сирија

во категорија Свет од

ОН ги истражуваат нападите врз болници и клиники во Сирија кои беа спроведени откако нивните локации и беа обелоденети на Русија. Од организацијата не соопштија детали за тоа кој е под истрага. Две медицински установи во Гута и две во Хомс беа цел на напади во минатата година откако нивните координати биле споделени со Русија и со САД.

Извор:https://www.slobodnaevropa.mk/