ВРТОГЛАВИ СУМИ: Колку дневно во просек пиеме пиво и сокови од „Прилепска пиварница“

во категорија Eкономија од

Пивото и соковите очигледно ни се меѓу пијалоците кои обожаваме да ги конзумираме.

Ова го заклучуваме од податокот кој покажува дека во просек днбевно Македонците пијат пиво и сокови од „Прилепска пиварница“ за 54.000 евра. Податокот се однесува за првите три месеци, а тоа е раст за 22 отсто споредбено со лани.

Официјалните податоци од билансот на успех на најголемата домашно поседувана пиварница во Македонија покажуваат дека македонските граѓани ја зголемиле конзумацијата на пивата и соковите на „Прилепска пиварница за 22 отсто во споредба со првите три месеци лани.

Извор: https://faktor.mk/