Албанија, опозицијата на протести

во категорија Регион од

Албанската опозиција предводена од Лулзим Баша денеска ќе се протестира на улиците во Тирана. Полицијата ангажираше вкупно 1.500 полицајци за да ја задржи ситуацијата под контрола.

Демонстрантите носат со себе импровизирана статуа на правдата со ликот на Еди Рама како симбол за политичкото сфаќање на правдата, криминалот и корупцијата. На кантарот се прикачени ликови од владини функционери и уставот на Албанија, а десетина млади лица се маскирани во Еди Рама, Фатмир Џафа, Саимир Тахири и други.

Извор: http://www.alsat-m.tv