Албанија, oпозицијата се подготвува за протестот на 26. мај

во категорија Регион од

Опозицијата на Албанија официјално ги започна подготовките за протестот на 26 мај. Бараат поддршка не само од своите приврзаници, туку и од сите противници на власта предводена од Еди Рама. На протестот кој ќе се одржи во сабота, демократите ги повикуваат граѓаните да им се придружат во битката за подобар живот, за вистинска правда и за европска Албанија, без криминал и корупција.

Извор: http://www.alsat-m.tv